image

Медики та освітяни Мукачева, яких звинувачують у корупції, хочуть прикритися "політичним тиском"

Можна очікувати заяв

Як ми повідомляли, нарешті правоохоронці почали займатися антикорупційними діяннями і в Мукачеві.

Тривалий час скандали обходили це місто, хоча всі знали, що корупція тут процвітає і все підконтрольне клану Балог.

Нагадаємо, що  обшуки у кабінетах чиновників Мукачева проводилися за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів працівниками управління освіти, які під час проведення державних закупівель, а саме: «Електрокотлів» та «Послуги з встановлення електрокотлів», вартість яких становила понад 12 млн. грн., своїми неправомірними діями спричинили збитки бюджету у особливо великих розмірах.
Вже оголошено перші підозри. Зокрема, мова йде про Катерину Кришінець-Андялоші, яка на момент злочину займала посаду начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міськради. Зараз вона є заступником начальника цього управління.

Також було вручено підозру керівнику лікарні "Святий Мартин" Євгену Мешку. Тут через закупівлю деякого обладнання бюджет втратив понад 300 тисяч грн.

В обох випадках зрозуміло, що чиновників підставили чиновники з більш високих кабінетів міськради. А на вершині цієї корупційної піраміди сидять представники клану Балог.

Однак, у цих випадках відповідати таки прийдеться не Балогам, а конкретним чиновникам, які підписували завідомо неправомірні акти та угоди.

Балоги навряд чи захистять тепер своїх підлеглих, а будуть просто вигадувати якісь лозунги. Вже зараз підозрювані в корупційних злочинах освітяни та медики кричать, що вони чисті, а те що коїться є політичною розправою. Це відомий сценарій і не потрібно навіть бути провидцем, щоб передбачити, що  за цим послідують звернення освітян та медиків до вищих ешелонів влади та президента про те, що ніби влада області почала на них політичний тиск.

Насправді ж, такі звернення не допоможуть, бо боротьба з корупцією наразі набуває величезного розмаху і відповідати доведеться всім корупціонерам. Балогам варто бути готовими, що наступного разу правоохоронці вже постукають у їхні двері.

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com