image

На сесії Закарпатської облради таки звільнять голову ради Чубірка

Питання вирішене остаточно

Якщо ще напередодні голова облради Володимир Чубірко переконував: що почувається впевнено, сесію переносити не має наміру, а поки він на посаді, то його постійно намагаються "зняти".

Однак вже вчора Володимир Чубірко сам написав заяву на звільнення з посади голови облради.

1695707568_izobrazhenie_viber_2023-09-26_08-18-33-219

Але зроблено це було вже лише після того, як стало відомо, що більшість комісій облради напередодні сесії на своїх засіданнях підтримали рішення про відставку голови.

Насправді відставка Володимира Чубірка є доволі закономірною.

На думку політологів, початок розвалу фракції політичної партії «Рідне Закарпаття» був закладений у 2021 році, коли Василь Петьовка та Валерій Лунченко вирішили зробити головою обласної ради підконтрольного собі Володимира Чубірка, а не Мирослава Білецького, який на виборах у 2020 році набрав найбільшу кількість голосів, був співголовою фракції та першим заступником голови ОДА. Це бачили не тільки у фракції, а й в усій обласній раді. Кожен розумів що так само буде зраджений або проданий Петьовкою та Лунченком за особисті меркантильні інтереси.
Після призначення на Закарпаття головою ОДА Віктора Микити більшість депутатів зрозуміли, що від конструктивної співпраці з владою отримають більше, ніж обіцянки від нардепів, якими кормилися десятиріччями так і не трансформувавши в політичні дивіденди.
Кожен депутат та голова громади на Закарпатті знають, що Василь Петьовка та Валерій Лунченко після зради політичних домовленостей з Офісом Президента у 2021 році є особистими ворогами Президента Володимира Зеленського та Андрія Єрмака. Тож цілком закономірно, що ніхто не бачить свого політичного майбутнього поряд в вищевказаними нардепами.
У той же час Віктор Микита зміг обʼєднати навколо себе і депутатський корпус, і громади краю, давши кожному цілком зрозуміле йому місце у майбутній політичній архітектурі Закарпаття, в якій не буде місця старим політикам, які ще за часів Януковича купували депутатський мандат, роздавали гречку на округах та співпрацювали з росією.
Головою обласної ради буде обрано представника команди президента. Таким чином буде повернуто рівновагу, а очільник Закарпаття виконує одне з завдань президента, з яким прийшов на посаду у 2021 році.
На думку політологів, Віктор Микита продовжить свою роботу, але вже з іншими завданням: виявлення та блокування прихованих, здобутих незаконним шляхом за час війни активів Василя Петьовки, Валерія Лунченка та інших людей, повʼязаних з ними, які останні планують використати для підкупу виборців на чергових виборах до Верховної Ради, або приховати, легалізувати за допомогою незаконних механізмів.
Чи вдасться це Микиті - покаже час, але вже зрозуміло головне, що вперше за тридцятирічну історію Закарпаття депутати обласної ради голосуватимуть та обиратимуть нового голову обласної ради самостійно, без тиску чи вказівки своїх бенефіціарів, а також забов’язань взятих на себе колишніми власниками та перекладених на плечі простих депутатів.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com